Bäst i Sverige!

Bäst i Sverige!TITEL: Bäst i Sverige!
Regi: Ulf Malmros
I rollerna: Michael Nyqvist
Ariel Petsonk
Zamand Hägg
Anna Pettersson
Ralph Carlsson
Genre: Familj
Biopremiär: 2002-00-00

”Den bästa familjefilmen i Sverige!”

Marcello är (enligt honom själv) en värdelös, hatad och misslyckad grabb. Kompisar är något han bara sett på TV. Han är så ensam att ingen ens skulle märka att han försvann. Hans pappa bryr sig bara om fotbollen och vill att Marcello ska satsa på sporten – hans mamma är en troende katolik som går i kyrkan hela dagarna och tvingar Marcello till kören. I skolan blir han sönderslagen, i hemmet blir han söndertjatad. Marcello har det till synes bra – men egentligen inte alls. Han är inte bra på någonting, och har det helt enkelt inte det minsta bra.

Så vad ska då Marcello göra? Flyga bort från alltihopa – och bli bäst i Sverige? Just det! Det är just vad Marcello tänker göra: lära sig flyga.

En dag börjar en ny tjej i klassen. Fatima. Hon är skärpt, stark, duktig, till skillnad från Marcello inte det minsta höjdrädd och på många sätt perfekt. Hon blir Marcellos första riktiga kompis. Hon hjälper Marcello mot målet: att flyg, ta idioterna – och bli bäst i Sverige!

”Bäst i Sverige!” är en film som på många sätt värmer. En svensk familjefilm med så mycket kärlek, vänskap, humor, glädje, värme, charm och budskap finns det helt enkelt bara en utav, nämligen just denna. Michael Nyqvist är bäst. Malmros regi är bäst. Och filmen som sådan… Jo, det här är utan tvekan den bästa familjefilmen i Sverige!

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *