Beck – Sista vittnet

Beck - Sista vittnetTvå mördade kvinnor påträffas. Faktumet att båda kvinnorna har fått ansiktet bortbränt stärker teorin att en och samma gärningsman ligger bakom de brutala brotten.

TITEL: Beck – Sista vittnet
Regi: Harald Hamrell
I rollerna: Peter Haber
Mikael Persbrandt
Genre: Action/Thriller
Biopremiär: 2002-00-00

Snygg & underhållande

En kort tid efter att Beck och hans två kollegor Gunvald och Alice kopplats in i fallet upptäcks en detalj som leder till Lettland och bordellverksamheten där. Polisen kontaktar den lettiska polisen – och det visar sig att misstanken varit korrekt; kvinnorna är från Lettland.

Det hela leder Beck-gruppen till Stockholms allra smutsigaste industri, riskabla drag – och ett sista vittne.

”Sista vittnet” är en snyggt filmad och väldigt underhållande Beck-film. En av de bättre moderna Beck-filmerna över huvud taget, faktiskt. Även om skådespeleriet faktiskt har en del missar ibland, är manuset, regin och inte minst fotot värt att lägga in positiva kommentarer för. Miljöerna är också välgjorda vilket sätter plus även för scenografin.

Mikael Persbrandt och Thomas Hanzon är filmens räddare. Trots både bra manus och foto. Peter Haber är precis som i tidigare filmer mest mesig, deprimerande, överspelande, tråkig, gubbig och gammal.

För att lite kort sammanfatta läget: ”Beck – Sista vittnet” är en sevärd film med bra manus, bra regi, bra scenografi, och inte minst bra foto. Trots allt detta är det Persbrandt och Hanzon som räddar filmen och dess värde.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *