Bosse och Bänke

Bosse och BänkeTITEL: Bosse och Bänke
Regi: Ricky Gevert
I rollerna: (Info saknas)
Genre: Drama/Kortfilm
Biopremiär: 2006-12-15

Okonstlad men platt

Någonstans i en undanskymd vrå i dagens Sverige lever två ganska udda existenser. Bosse och Bänke är inte som andra, ändå känns de på något vis förbannat bekanta. Filmen är ett sorts autentiskt nedslag i deras småtrista vardag. Där man som åskådare dimper rakt ner i tillvaron och nästan bokstavligen tar dem på sängen.

Under de trettio minuterna som umgänget varar är det inte särskilt mycket som händer. Det mesta kretsar kring enkla frågor som vad som ska ätas eller göras, kanske en slags förklädd vad är det för mening med livet fråga? Samtliga scener är tagna med rörlig kamera och filmen som regisserats av Ricky Gevert har på dokumentär filmfestivalen Tempo 2006 vunnit pris för bästa kortfilm.

Tyvärr måste jag säga, blir det rätt så platt att följa två personer i deras gnäbbiga vardag, som panka och uttråkade vandrar i ett slags planlöst ingenmansland. Kanske är det jag som inte förstår tjusningen? Filmens största förtjänst är att den trots allt ger intrycket av att vara alltigenom okonstlad och ärlig.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *