Beck – Annonsmannen

Beck - AnnonsmannenTITEL: Beck – Annonsmannen
Regi: Daniel Lind Lagerlöf
I rollerna: Peter Haber
Mikael Persbrandt
Genre: Action/Thriller
Biopremiär: 2002-00-00

Förutsägbar men underhållande

En kvinna hittas i en skog. (Varför är det alltid kvinnor som råkar illa ut i Beck-filmerna? För att vara bokstavlig kan jag inte komma på en ända Beck-film gjord i modern tid då det är mannen som är offret!) Kvinnan är våldtagen, misshandlad, strypt till döds. Beck, Gunvald och Alice kopplas in. Man börjar genast spekulera.
Bara en kort tid senare påträffas ett försvinnande av en annan kvinna. Man ser ett samband eftersom de båda kvinnorna ringt på en soffannons. Arbetet kan börja.

Filmen är skådespelarmässigt helt okej, problemen ligger främst i berättandet. ”Beck – Annonsmannen” känns ytterst förutsägbar. Barnsligt förutsägbar. Man har försökt hålla sig till den klassiska Beck-stilen dör man inte vet vem som är gärningsmannen. Här räknar vem som helst i stället lätt ut vem personen som i slutändan kommer visa sig vara skurken är.

  • Gunvald Larsson är en karaktär i en klass för sig – i denna film, liksom i samtliga andra.
  • Martin Beck är som alltid småmesig, gnällig… som alltid.
  • Alice Levander ska (som alltid) vara den duktiga, prydliga och punktliga, duktiga och smarta…
  • Ja, allt är helt enkelt som vanligt. Nästan lite för mycket som vanligt.

Men filmen har faktiskt sina goda sidor också (tro det eller ej); slutscenerna är faktiskt ganska underhållande. Men i stort täcker inte regin, manuset eller berättandet riktigt hela vägen fram denna gång.

”Annonsmannen” är godkänd – men förblir bara godkänd.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *