Barnkalaset

TITEL: Barnkalaset
Regi: Mikael Emtinger och Klaus Lyngeled
I rollerna: Hans Alfredson (röst)
Genre: Barn/Animation/Kortfilm
Biopremiär: 2006-00-00

Barn svåra att sätta stopp för

En 8 minuters väl animerad kortfilm. En inbjudande handling med en bra vald berättarröst (Hasse Alfredsson). Med det samma förstår man att ”Barnkalaset” är en kortfilm som är både lättsmält och underhållande. Att filmen platser bättre in i Bolibompa än på Kortfilmsfestivalen på SVT kan jag hålla med om. Men fortfarande är filmen, regisserad av Mikael Emtinger och Klaus Lyngeled, en film som platsar i varje människas hjärta likt Bolimbompa i sig gör. För även om filmen kan anses vara barnslig och töntig, är filmen enligt mig snarare charmig och sevärd.

Man kan ju alltid när det gäller film spekulera fram och tillbaka när det gäller budskap, men ”Barnkalaset” berättar på ett fint sätt om hur barns kreativitet inte är lätt att sätta stopp för. Och när det väl händer något med barn är de omöjliga att stoppa.

Filmen handlar om en liten flicka som på sin skolgård en dag, då hon av en händelse fastnar med tänderna i asfalten, får reda på att asfalt smakar lakrits. Plötsligt härjar barnen hejdlöst i staden. Även träd, byggnader och lyktstolpar visar sig smaka!

Som sagt; barnslig enligt många, men ett budskap döljer sig trots allt. Och charmen finns där.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *