Beck – Kartellen

Beck - KartellenTITEL: Beck – Kartellen
Regi: Kjell Sundvall
I rollerna: Peter Haber
Mikael Persbrandt
Genre: Action/Thriller
Biopremiär: 2001-00-00

Tunn handling utan spänning

Beck. ”Kartellen”. Nja… Filmens regi är rent av värdelös, handlingen näst intill detsamma, skådespeleriet måttligt (även det skulle vara dåligt om det inte vore för Hirdwall, Haber och Persbrandt), och vääääldigt lite thriller för pengarna – för det är väl en thriller, eller…?

I korthet handlar filmen om ett mord som sker på en restaurang i centrala Stockholm. In kallas kommissarie Beck och en frånvarande Gunvald (Vi får reda på att Gunvald skadat foten och inte kan vara med i utredningarna så mycket), och såklart den nya polisen Alice som vi lärde känna i filmen före denna för att följa filmernas ordning i serien.

Man huvudmisstänker med ens en av de anställda på restaurangen. Dock visar sig fallet vara svårare och mer komplicerat än vad man någonsin kunnat tänka sig…

Filmen är utan tvekan en av de sämre Beck-filmerna. Replikerna är onaturliga och överspelade som vanligt. Handlingen ger inte den trovärdigheten man vill ha ur en Beck-film.

Filmen håller helt enkelt inte på något plan. Då Gunvald inte är sig själv, blir hela Beck-filmen olik sig själv. En serie filmer som brukar hålla åtminstone betyget tre som standard bjuder här på ett totalt feltramp när det gäller thrillers – för det är väl en thriller, eller…?

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *